Ontwerp Huizen

De Hofstede is ontworpen met 20 woningen. De woningen zijn verdeeld in de volgende types:

De woningen hebben alle een ruime tuin. De woningen hebben een gemiddelde vloeroppervlakte (GO) van 140m². De Starterswoningen hebben een vloeroppervlakte van circa 90m². GO betekent gebruiksoppervlakte. Deze wordt gemeten op 1,50m boven de vloer(en) aan de binnenzijde van de muren. De BVO, de bruto vloeroppervlakte, is de oppervlakte gemeten op vloernivo, aan de buitenzijde van de muren.

Alle woningen hebben uitbreidingsmogelijkheden. In een later stadium worden deze ontworpen. Deze kunnen direct bij de bouw worden gerealiseerd of later in eigen beheer gebouwd. Met uitzondering van de Starterswoningen bevindt het parkeren zich op eigen terrein. Er zijn twee parkeerplaatsen op eigen terrein gedacht. Op het eigen terrein (de tuin + erf) kan -afhankelijk van de situering- een enkele of een dubbele garage worden gebouwd. Deze worden ook ontworpen.

De woningen zijn ontworpen met een gevel van baksteen of hout. Op het dak liggen dakpannen. De kozijnen zijn van hout.

De oppervlakten en de prijzen gelden voor een standaardwoning. De plattegronden en de gevels kunnen binnen bepaalde randvoorwaarden in overleg met de architect worden gewijzigd. De randvoorwaarden worden bepaald door technische, bouwkundige, architectonische condities en de bouwregelgeving.

Proefopstelling

Op de locatie Zandlaan 48 in Hillegom hebben wij een gedeelte van de woningen gebouwd om een indruk te geven van de materialen die wij gebruiken en om de constructie van het dak en de panelen uit te testen. U kunt zien welke installaties wij zullen gebruiken en de isolatie die wij toepassen. Dat geldt ook voor de gevelbekleding, ceramische dakpannen etc. Zie ook de foto van de proefopstelling. Kortom alle informatie is daar met eigen ogen te zien.